Elkészítés: 90 perc
Egyéb desszert Narancsos darázsfészek
HOZZÁVALÓK
50 dkg liszt
5 dkg Koronás Kristálycukor
5 dkg vaj
2,5 dl tej
3 db tojássárgája
3 dkg élesztő
reszelt citromhéj
15 dkg dió
5 dkg Koronás Kristálycukor
őrölt fahéj
10 dkg cukrozott narancshéj
10 dkg vaj
ELKÉSZÍTÉS
Kelt tésztát készítünk, melyhez az élesztőt a cukor felével elfolyósítjuk, majd langyos tej hozzáadásával és a liszttel kovászt készítünk. A többi tejet a cukorral, a tojások sárgájával elkeverjük. A lisztet meglangyosítjuk, sót szórunk rá és fészket készítünk benne. A liszthez adjuk a kovászt és a tojásos tejet, így közepes keménységű tésztát dagasztunk. Ha már a tészta elválik az edény falától és a kezünktől, apránként beledagasztjuk a 10 dkg olvasztott vajat. Ha a tészta kétszeresére megkelt, átgyúrjuk és újból kelesztjük. Sodrófával 1 cm vastag téglalapra nyújtjuk. A tésztát olvasztott vajjal megkenjük, majd durva dióval, Koronás Kristálycukorral, citrom- és narancshéjjal szórjuk meg. Ezután hajtsuk fel, mint egy roládot és vágjuk 5-6 cm-es tönkökre.
A tönköket helyezzük kerek formájú kivajazott, kilisztezett sütőformába egymás mellé. A formába kelesszük még egy ideig, majd 180 fokos sütőben süssük szép pirosra. Porcukorral megszórva tálaljuk. A darázsfészekhez tej, bor vagy gyümölcssodót, öntetet is tálalhatunk.