Elkészítés: 45 perc
Egyéb desszert Narancsos linzer rudak
HOZZÁVALÓK
2 db narancs héja
15 dkg vaj
1 csomag vaníliás cukor
7 dkg Koronás Porcukor
1 db tojássárgája
1 csipetnyi
1 evőkanál étkezési keményítő
20 dkg liszt
5 dkg darált mandula
1 evőkanál natúr joghurt
ELKÉSZÍTÉS
Tegyük a szobahőmérsékletű vajat egy keverőtálba, adjuk hozzá a porcukrot, sót és a vaníliás cukrot, majd elektromos keverővel habosítsuk öt percig. Keverjük bele a tojássárgáját, joghurtot, és még további két percig közepes fordulaton habosítsuk. Egy kis tálban keverjük össze a lisztet az étkezési keményítővel, a narancs apró kockára összevágott héjával és a ledarált mandulabéllel. Kis adagokban dolgozzuk a vajas alaphoz, majd borítsuk egy deszkára. Jól gyúrjuk össze, és utána tegyük egy tányérra, fedjük le fóliával, majd pihentessük a hűtőszekrényben fél órán keresztül. Nyújtsuk ki a tésztát fél centi vastagságúra, majd vágjuk fel 10-12 centis rudakká. Tegyük sütőpapírral borított sütőlemezre, és előmelegített sütőben süssük 160 fokon 8-10 percen keresztül. Ha elkészült, hagyjuk kihűlni, majd tegyük egy jól záródó üvegedénybe.