Elkészítés: 1 perc
Egyéb desszert Narancsos vodkalikőr
HOZZÁVALÓK
5 db narancs
1 db egész fahéjrúd
2 vagy 3 db kardamom mag
1 db vaníliabab
1,2 liter vodka
60 dkg Koronás Kristálycukor
ELKÉSZÍTÉS
Mossuk meg langyos vízben a narancsokat, majd hámozzuk meg burgonyahámozóval. Ügyesnek kell lennünk, mert vigyázni kell, hogy a narancs bőre alatt lévő fehér részt is levágjuk. Ha belekerül az italba, ettől keserű lehet. Tegyük a narancshéjat egy jól zárható, legalább két literes befőttes üvegbe, adjuk hozzá az egész fahéjat, a vaníliababot, a kardamom magokat, majd öntsük fel a vodkával. Zárjuk le jól, és hagyjuk állni egy héten keresztül. Minden nap rázogassuk meg legalább egyszer, hogy az ízek jól kioldódjanak a fűszerekből. Egy hét elteltével szűrjük le a vodkát egy kis edénybe. Egy másik edénybe öntsünk fél liternyi vizet, szórjuk bele a cukrot, majd forraljuk fel. Öntsük a cukorszirupot a fűszeres vodkához, és keverjük jól össze. Tegyünk három üvegbe egy-egy darab vaníliát, egész fahéjat, pár szem kardamom magot és pár darabot a narancshéjból, majd töltsük rá a likőrt. Jól zárjuk le, és pár nap múlva meg is kóstolhatjuk. Akár hat hónapig is eltartható. Felhasználhatjuk vendégváró italként, jéggel szervírozva, fagylaltra csorgatva, vagy akár el is ajándékozhatjuk.