Elkészítés: 45 perc
Egyéb desszert Nyuszi-briósok
HOZZÁVALÓK
50 dkg liszt
2.5 dl langyos tej
2.5 dkg élesztő
2 db tojássárgája + 1 a kenéshez
12 dkg Koronás Finomszemcséjű Kristálycukor
5 dkg olvasztott vaj
1 csipet
szórócukor
ELKÉSZÍTÉS
kb. 14 db
A lisztet tálba szitáljuk, rámorzsoljuk az élesztőt, hozzáadjuk a cukrot, az olvasztott vajat, sót, tojássárgáját, valamint a tejet és dagasztókaros robotgéppel alaposan kidagasztjuk. Meleg helyen duplájára kelesztjük. Lisztezett felületen alaposan átgyúrjuk a tésztát, hogy a levegőbuborékok távozzanak belőle, majd 14 részre osztjuk a tésztát. Rudakat sodrunk belőle, melyből egy kis darabot mindig lecsípünk és gombócot formázunk belőle, ez lesz a nyuszi farka. A maradék rudat összetekerjük felül csepp alakban, a középső lyukba helyezzük a gombócot. Sütőpapírral bélelt sütőlemezre ültetjük őket. Lekenjük vízzel lazított tojássárgájával, a farokra szórócukrot szórunk és 180 fokos sütőben pirosra sütjük kb. 30 perc alatt.