Elkészítés: 190 perc
Egyéb desszert Olasz rizspite
HOZZÁVALÓK
210 g liszt
55 g Koronás Kristálycukor
0,5 teáskanál
0,5 teáskanál sütőpor
85 g vaj
2 db kisebb tojás
100 g arborio rizs
1 l víz
7 db tojás
220 g Koronás Kristálycukor
1 db citrom reszelt héja
500 g ricotta
ELKÉSZÍTÉS
A tészta hozzávalóiból szép sima tésztát gyúrunk, majd folpackba csomagolva 1 órára hűtőbe tesszük. Egy óra elteltével kinyújtjuk és egy 26 cm átmérőjű, 6 cm magas peremű sütőformába terítjük. Nem baj, ha a tészta kicsit túllóg a peremen! 
A krémhez a rizst a vízben előfőzzük kb. 15-20 perc alatt, majd leszűrjük róla a vizet. Ekkor az összes többi hozzávalót egy tálba mérjük, simára keverjük, majd belekeverjük a rizst is. A krémet a formába terített tésztába öntjük, a feleslegesen kilógó tésztát levágjuk és előmelegített 170 fokos sütőben légkeverés nélkül 1 órán át sütjük. A kihűlt pitét fél óra elteltével már szeletelhetjük.