Elkészítés: 25 perc
Egyéb desszert Őszibarack levendulaszirupban
HOZZÁVALÓK
4 db őszibarack
15 dkg Koronás Kristálycukor
2 dl víz
3 db levendulavirág ág
3 szelet citrom
20 dkg vegyes bogyós gyümölcs
ELKÉSZÍTÉS
Öntsük a vizet egy közepes méretű lábasba, majd szórjuk bele a cukrot. Adjuk hozzá a levendulaágat és a citromszeleteket. Forraljuk körülbelül 5 percig, míg a cukros lé kissé sűrűsödni nem kezd. Tegyük bele a félbevágott és kimagozott barackokat, majd lassú tűzön főzzük két percig. Néhányszor forgassuk meg a szirupban a barackokat, majd vegyük le a tűzről, és hagyjuk a levendulás szirupban kihűlni. A ribizlit szedjük le a szárairól, majd a többi gyümölccsel együtt mossuk meg. Tegyük egy szűrőedénybe, és csepegtessük le jól. Tálaljunk személyenként két-két barackot desszertes tányérokra, majd tegyük a bogyós gyümölcsöket a szirupba. Óvatosan forgassuk össze, és kanalazzunk a kitálalt barackok magháza helyére. Dekoráljuk friss mentaággal. Finomabb, ha mellé egy-egy gombóc vaníliafagylaltot kanalazunk.