Elkészítés: 100 perc
Egyéb desszert Pekándiós banánkenyér karamellszósszal
HOZZÁVALÓK
90 g Koronás Aranybarna Cukor
42 g vaj
2 db banán 3 mm vastagra felszeletelve
50 g durvára vágott pekándió
165 g teljes kiörlésű liszt
150 g kristálycukor
1 teáskanál sütőpor
1 teáskanál szódabikarbóna
0,5 teáskanál
negyyed teáskanál őrölt fahéj
250 g összetört, érett banán
2 db tojás
80 ml étolaj
80 g kefír

A karamellszószhoz

3 evőkanál Koronás Aranybarna Cukor
3 evőkanál habtejszín
ELKÉSZÍTÉS
A sütőt előmelegítjük 175 C-ra, és előkészítünk egy 20x18 cm-es, magas peremű sütőformát. A vajat felolvasztjuk a sütőformában, majd egyenletesen rászórjuk a barnacukrot. A szeletelt banánnal beterítjük a forma alját. A száraz hozzávalókat mind összekeverjük egy nagy tálban, majd az összes folyékony hozzávaló is hozzámehet az összetört banánnal együtt. Alaposan elegyítjük, míg sima lesz, de ne habosítsuk fel! A masszát a formába szedjük a banánszeletekre, majd 175 C-on, légkeverés nélkül megsütjük 45 perc alatt. Tűpróbával ellenőrizhetjük, hogy átsült-e teljesen. Kisülés után hagyjuk még 20 percig a formában hűlni, mielőtt kiborítjuk. A szószhoz mind a három összetevőt egy kis edényben forraljuk 2 percen át. A hőről levéve hagyjuk hűlni 2 percet, majd a banánkenyérre öntjük.