Elkészítés: 75 perc
Egyéb desszert Prímás kocka
HOZZÁVALÓK
4 db tojás
8 dkg liszt
2 dkg kakaópor
8 dkg Koronás Sütőcukor
4 dl tejszín
15 dkg étcsokoládé
5 dkg Koronás Porcukor
2 dkg oldott zselatin
10 dkg étcsokoládé
ELKÉSZÍTÉS
Csokoládés piskótalapot készítünk: a tojássárgáját a cukor 1/3 részével habosra keverjük, a tojások fehérjét a cukor 2/3 részével kemény habbá verjük. A lisztet a Koronás kakaóporral egybeszitáljuk, a tojások sárgájához először a kemény habot tesszük, majd a kakaóporos liszttel óvatosan egyneműsítjük. Ezután 180 fokos sütőben 2 cm vastag lapot sütünk belőle.
A sütőből kivéve lelisztezzük a felületét és hűtjük. A lapot kihűlés után megfelezzük és késsel körbeszélezzük. Az egyik lapot megfordítjuk, majd olvasztott csokoládéval áthúzzuk. Dermedés után 6x6 cm-es négyzetekre vágjuk. A krémhez a tejszínhabhoz keverjük a felolvasztott étcsokoládét, a porcukrot, majd az oldott zselatint. A piskótalapra rátesszük a csokoládés tejszínhabkrémet, majd hűtőben pihentetjük. Ezután kerülnek rá a csokoládés négyzetek, így könnyű lesz feldarabolni a Prímás kockákat. Tetejét piros cseresznyével és csokoládéval díszíthetjük.