Elkészítés: 75 perc
Egyéb desszert Rákóczi borfánk
HOZZÁVALÓK
1,5 dl víz
1,5 dl olaj
15 dkg liszt
1 dkg
1 dkg Koronás Kristálycukor
7 db tojás
15 dkg Koronás Hókristály Kockacukor
5 dkg szeletelt mandula
5 db tojás
1 l Tokaji Furmint
14 dkg liszt
5 dkg mazsola
15 dkg Koronás Kristálycukor
ELKÉSZÍTÉS
A vizet, cukrot, sót, olajat feltesszük forrni. Ha forr, egyszerre hozzáöntjük a lisztet, majd addig hevítjük, míg az edény falától el nem válik. A tűzről levéve egyenként hozzákeverjük a tojásokat. Nyomózsákból tiszta sütőlemezre, dió nagyságú halmokat nyomunk nagy távolságokra egymástól. Először 200 fokos gőzös sütőben – egy tűzálló tálba kb. 1,5 dl vizet öntünk és betesszük a sütőbe – 5 percig sütjük, majd 180 fokon készre. Kihűlés után olvasztott dobos cukorba mártjuk és megszórjuk mandulával. Ha a cukor megkötött 1/3-2/3 arányban félbevágjuk a fánkokat. A borkrémhez a tojássárgákat a bor felével, liszttel simára keverjük. A bor másik felét felforraljuk, majd azt is a tojássárgájához öntjük, és együtt felfőzzük. Közben a fehérjéket a cukorral kemény habbá verjük és a boros tojássárgákhoz keverjük. Ezzel a borkrémmel töltjük meg a fánkokat. Fontos, hogy csak kihűlés után tegyük rájuk a kalapokat.