Elkészítés: 60 perc
Egyéb desszert Répás-narancsos polenta sütemény
HOZZÁVALÓK

Tészta

1,5 dl napraforgó olaj
20 dkg liszt
8 dkg Koronás Barnacukor
8 dkg mandula durvára vágva
12 dkg kukoricaliszt
3 db tojás
1 db narancs héja és leve
15 dkg reszelt sárgarépa

Szirup

1 db narancs leve
1 db citrom leve
2 dl víz
3 ek. Koronás Kristálycukor
ELKÉSZÍTÉS
A lisztet tálba mérjük, hozzáadjuk a kukoricalisztet, a cukrot, tojásokat, mandulát, narancs levét és a lereszelt répát. Összedolgozzuk a tésztát, majd kivajazott formába öntjük és 180 fokos sütőben 30-35 percig sütjük. Közben a narancs és citrom levét a vízzel és a cukorral sziruposra főzzük. A kisült forró tortát megböködjük és a sziruppal gazdagon meglocsoljuk.