Elkészítés: 60 perc
Egyéb desszert Ribizlis focaccia
HOZZÁVALÓK
2 dkg élesztő
1 evőkanál Koronás Kristálycukor
25 dkg liszt
4 evőkanál étolaj
1 csipetnyi
30 dkg ribizli
15 dkg Koronás Kristálycukor
4 db tojásfehérje
ELKÉSZÍTÉS
Az élesztőt morzsoljuk bele egy kis tálkába, öntsünk rá pár kanál langyos vizet, és adjuk hozzá a cukrot. Keverjük össze és várjuk meg, míg a kovász kelni kezd. Szitáljuk egy keverőedénybe a lisztet, kanalazzuk bele az olajat, és ízesítsük egy csipetnyi sóval. Öntsük bele a kovászt, majd dagasztógéppel kezdjük el keverni. Annyi vizet adjunk hozzá, hogy kenyértészta sűrűségűvé tudjuk dagasztani. Tegyük langyos helyre és várjunk, míg kétszeresére dagad. Még a tészta kel, készítsük el a tölteléket. 13 dkg cukrot tegyünk egy kis lábasba, öntsünk rá fél liter vizet, és addig főzzük, míg méz-sűrűségűre nem sűrűsödik. Ha elkészült, vegyük le a tűzről, de vigyázzunk vele, mert ha nagyon kihűl, megszilárdulhat. Egy keverőtálba tegyük bele a tojások fehérjét, adjuk hozzá a maradék cukrot, majd elektromos habverővel verjük kemény habbá. Ha már nagyon kemény, csorgassuk bele a cukorszirupot, és még további 2-3 percig verjük. A megkelt tésztát borítsuk egy lisztezett deszkára, nyújtsuk ki 1 cm vastagságú, kerek formára. Kivajazott és liszttel megszórt kerek peremes sütőformába borítsuk, jól igazgassuk el a széleit. A maradék tésztát betehetjük a mélyhűtőbe. Szórjuk rá a megmosott ribizliszemeket, majd az egészet vonjuk be a cukros tojásfehérjével. Előmelegített sütőben 140-150 fokon süssük 35-40 percig (hőlégkeveréses sütő). Ha kissé kihűlt, szeleteljük fel.