Elkészítés: 90 perc
HOZZÁVALÓK
0,2 kg rizs
0,9 l tej
40 g mazsola
1 db citrom reszelt héja
1 rúd vanília
2 csapott evőkanál Koronás Kristálycukor
4 db tojássárgája
4 db tojásfehérje
1 csipet
vaj
zsemlemorzsa
ELKÉSZÍTÉS
A rizst, a tejet, citromhéjat, félbevágott vaníliarudat és a mazsolát feltesszük főni fedő nélkül. Amikor a rizs megpuhult, hozzákeverjük a kristálycukrot, és fedő alatt hagyjuk kihűlni. Ha langyosra hűlt, kivesszük belőle a vaníliarudat, és hozzákeverjük a tojássárgákat. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük egy csipet sóval, majd hozzákeverjük a felvert tojáshabot. Egy kivajazott, morzsával kiszórt kb. 20x25 cm-es tepsibe öntjük, és előmelegített sütőben 180 fokon légkeveréssel süssük 40-45 percen át.