Elkészítés: 30 perc
Egyéb desszert Rózsafánk
HOZZÁVALÓK
35 dkg liszt
2 tk sütőpor
1 csipet
4 ek Koronás Kristálycukor
3 db tojás
3 ek tejföl
olaj
Lekvár, porcukor
ELKÉSZÍTÉS
A lisztet a sütőporral, sóval, cukorral, tojásokkal és a tejföllel eldolgozzuk, majd lisztezett felületen 3-4 mm vékonyra nyújtjuk. 3 féle méretű szaggatóval köröket szaggatunk, ezeket 4 helyen ollóval becikkezzük, majd egymásra helyezünk 3 különböző méretű kört, ujjunkkal középen összenyomjuk és forró olajban kisütjük. A sülés közben szétnyílik a tészta, mint a rózsa. A közepébe lekvárt tehetünk és porcukorral szórjuk meg tálalásnál. Egy adagból kb. 15 db fánk készíthető.