Elkészítés: 80 perc
Egyéb desszert Sós mogyoró szelet
HOZZÁVALÓK
400 g cukrozott sűrített tej
350 g sós mogyoró
110 g fehér pillecukor
50 g vaj
120 g krémes mogyoróvaj
ELKÉSZÍTÉS
A sűrített cukrozott tejet egy teflonos gyümölcskenyér formába öntjük. A tetejét alufóliával lezárjuk, majd előmelegített 200 C-os sütőben légkeverés nélkül 1 órán át sütjük úgy, hogy a tepsibe 2 cm magas vizet öntünk köré. Mikor a sűrített tej kihűlt, egy kb. 20x25 cm-es, magas peremű tepsit béleljünk ki szilikonos sütőpapírral. A sós mogyoró háromnegyedét egyenletesen terítsük el a tepsiben, a többit tegyük félre. Egy forralóban olvasszuk meg a vajat, majd adjuk hozzá a pillecukrot és addig melegítsük folyamatos keverés mellett, míg az egész feloldódik. Ekkor adjuk hozzá a mogyoróvajat is, és azt is olvasszuk fel a keverékben. Végül öntsük hozzá a sűrített tejet is, majd az egészet keverjük egyenletes, sima krémmé. Most a krémet öntsük az elterített mogyoróra egyenletesen. A tetejét szórjuk meg a félretett mogyoróval. Tegyük erősen hideg hűtőbe, és egy napig hagyjuk állni. Másnap vizezett, sima pengéjű éles késsel szeleteljük fel. Fogyasztásig hűtőben tároljuk a szeleteket.