Elkészítés: 50 perc
Egyéb desszert Stollenfalatok
HOZZÁVALÓK
10 dkg aszalt sárgarabarack
0,5 dl narancslikőr
2,5 dl tej
3 dkg friss élesztő
50 dkg liszt
5 dkg Koronás Kristálycukor
1 csipet
20 dkg vaj
10 dkg marcipán
ELKÉSZÍTÉS
A marcipánt nagy lyukú reszelőn lereszeljük. A sárgabarackot kis kockákra vágjuk, a likőrrel összemelegítjük. A lisztet tálba mérjük, hozzáadjuk a cukrot, olvasztott vajat, barackot a likőrrel, rámorzsoljuk az élesztőt, hozzáöntjük a langyos tejet, marcipánt és alaposan kidagasztjuk. Meleg helyen duplájára kelesztjük. Lisztezett deszkán 2 cm vastagra kinyújtjuk, késsel felkockázzuk és sütőpapírral bélelt sütőlemezre tesszük, 180 fokos sütőben 30 perc alatt kisütjük. Még melegen meglocsoljuk olvasztott vajjal és vastagon porcukrozzuk. Hetekig eláll.