Elkészítés: 130 perc
Egyéb desszert Szilvás-barackos galette
HOZZÁVALÓK

A tésztához

155 g liszt
40 g kukoricaliszt
1 teáskanál Koronás Kristálycukor
0,5 teáskanál
90 g vaj
60 ml hideg víz

A töltelékhez

3 szem nagy barack
3 db szilva
110 g Koronás Kristálycukor
1 evőkanál citromlé
25 g kukoricakeményítő
1 csipet

A befejezéshez

1 db tojás
1 evőkanál Koronás Kristálycukor
2 evőkanál csíkozott mandula
ELKÉSZÍTÉS
Egy konyhai aprítóba tesszük a tészta hozzávalóit a víz kivételével. Jól összedolgozzuk, majd kis részletekben belecsurgatjuk a vizet, míg jól kezelhető állagú tésztát kapunk. Ha kemény a tészta, egy kevés vizet még lehet tenni hozzá. A kész tésztából gombócot gyúrunk, és folpackba csomagolva 1 órán át hagyjuk állni a hűtőben. A sütőt előmelegítjük 170 C-ra. A tésztát kinyújtjuk 35 cm átmérőjű körré és egy szilikonos sütőpapírral fedett sütőlemezre helyezzük. A félbevágott, felszeletelt, kimagozott szilvákat és barackokat egy tálba tesszük, és hozzáadjuk a cukrot, citromlevet, kukorica keményítőt és a sót. Alaposan összekeverjük. A szilvás tölteléket a kinyújtott tészta közepére halmozzuk úgy, hogy körben 5 cm tésztaperemet hagyunk szabadon. Ráhajtjuk a peremet ügyelve, hogy az jól tartsa a tölteléket. Végül a tészta peremet lekenjük a kikevert tojással, és meghintjük kristálycukorral és szeletelt mandulával. 40-50 perc alatt készre sütjük légkeverés nélkül a 170 C-ra előmelegített sütőben. Kihűlés után szeleteljük.