Elkészítés: 120 perc
Egyéb desszert Szilvás galette
HOZZÁVALÓK

Tészta

40 dkg liszt
15 dkg vaj
8 dkg Koronás Kristálycukor
1 csipet

Töltelék

40 dkg szilva
1 tk fahéj
1 tk étkezési keményítő
1,5 ek Koronás Aranybarna Cukor
3 dkg szeletelt mandula
ELKÉSZÍTÉS
A tésztához a lisztet a vajjal, cukorral, sóval összedolgozzuk. Fóliába csomagoljuk és fél órát hűtjük. Lisztezett felületen kinyújtjuk a tésztát, sütőpapírral bélelt sütőlemezre fektetjük. A szilvát megmossuk, felkockázzuk, összekeverjük a fahéjjal, a cukorral, a keményítővel és a tésztán elhelyezzük. A tészta szélét felhajtjuk. Mandulával megszórjuk és 180 fokra előmelegített sütőben megsütjük.