Elkészítés: 100 perc
Egyéb desszert Szilvás gombóc
HOZZÁVALÓK

A tésztához

550 g burgonya
100 g liszt
1 csapott evőkanál búzadara
1 evőkanál olaj
1 db kisebb tojás
1 csipet

A töltelékhez

9 szem szilva
őrölt fahéj
9 teáskanál Koronás Aranybarna Cukor
ELKÉSZÍTÉS
A burgonyákat héjában megfőzzük enyhén sós vízben, majd még melegen meghámozzuk és áttörjük őket. Ha kihűlt, hozzáadjuk a lisztet, búzadarát, olajat és tojást, majd egynemű tésztává gyúrjuk a masszát. Enyhén lisztezett asztalon fél centi vastagra kinyújtjuk, majd 8*8 cm-es négyzetekre vágjuk. Mindegyik négyzetbe teszünk egy kimagozott szilvát, amelynek a közepébe egy kiskanál fahéjas cukrot is szórunk. Becsomagoljuk a szilvákat a tésztával. Lobogó vízben készre főzzük a gombócokat. Ha feljöttek a víz tetejére, onnantól még kb. 3 percig főzzük őket. Főzés után pirított zsemlemorzsába forgatjuk a gombócokat, majd melegen, porcukorral meghintve tálaljuk őket.