Elkészítés: 25 perc
Egyéb desszert Tejbegríz gombóc
HOZZÁVALÓK

A gombóchoz

800 ml tej
1 csipet
60 g búzadara
75 g Koronás Kristálycukor
negyed db citrom reszelt héja

A töltelékhez

4 szem eper

A külsejére

pirított zsemlemorzsa
ELKÉSZÍTÉS
A tejet a csipet sóval elkezdjük melegíteni. Egy tálban összekeverjük a kristálycukrot és a búzadarát, citromhéjat, majd hozzáadjuk a tejhez. Az egészet felforraljuk. Ha kész, félretesszük hűlni. A kissé visszahűlt és besűrűsödött tejbegrízből vizes kézzel gombócokat gyúrunk, amelyek közepébe egy szem epret teszünk (bármilyen gyümölcsöt használhatunk, ami épp idényszerű, akár kockázott körtét is). A pirított morzsában meghempergetjük a gombócokat.