Elkészítés: 45 perc
Egyéb desszert Tejszínes-szedres almáspite
HOZZÁVALÓK
17 dkg vaj
30 dkg búzaliszt
4 db savanykás alma
1 citrom reszelt héja és leve
2,5 dl tejszín
20 dkg Koronás Aranybarna Cukor
3 db tojás
2 teáskanál sütőpor
30 dkg feketeszeder
1 csipetnyi
ízlés szerint Koronás Porcukor
ELKÉSZÍTÉS
Tegyük a vajat és a tejszínt egy lábasba, majd forraljuk fel. Keverjük el benne a cukrot, majd ha kissé kihűlt, üssük bele a tojásokat. Habverővel pár percig keverjük simára. Szórjuk bele a citrom lereszelt héját, és ízesítsük csipetnyi sóval, majd adjuk hozzá a sütőporral elkevert lisztet is. Keverjük addig, míg sima nem lesz. Hámozzuk meg az almákat, vágjuk négyfelé, metsszük ki a magházát, majd szeleteljük cikkekre. Csorgassuk meg citromlével, hogy ne barnuljon meg, majd öntsük a tésztához. Adjuk hozzá a megmosott szederszemeket, és óvatosan keverjük össze. Öntsük a masszát egy közepes méretű, vajjal kikent és liszttel meghintett tepsibe. Egyengessük el simára a tetejét, majd szórjuk meg egy-két evőkanálnyi barnacukorral. Tegyük előmelegített sütőbe, és 150 fokon süssük 35-40 percig (légkeveréses sütőben). Mielőtt kivennénk a sütőből, szúrjuk meg fogvájóval, és ha már nem ragad rá a tészta, biztosak lehetünk, hogy teljesen átsült a sütemény. Ha elkészült, még langyosan vágjuk kockákra, és szórjuk meg porcukorral.