Elkészítés: 50 perc
Egyéb desszert Tésztában sült körte
HOZZÁVALÓK
3 db nagy, érett körte
1 db citrom leve
0,2 kg leveles tészta
1 db apró tojás
125 g krémsajt
ízlés szerint Koronás Porcukor
1 rúd vanília kikapart belseje
50 g durvára tört dió
ELKÉSZÍTÉS
A körtéket hámozzuk meg, majd vágjuk félbe. Vágjuk ki a magházukat is. Egy szilikonos sütőpapírra tegyük a vágott felükkel lefelé, majd locsoljuk meg őket a friss citromlével. A kész, 2 mm vastag leveles tésztával borítsuk be egyenként a fél körtéket.
A tészta széleit vágjuk a körték alakjára. A maradék tészából készítsünk mindegyik körtére egy levélkét, majd villával sűrűn szurkáljuk be rajtuk a tésztát. Kikevert tojással nagyon vékonyan ecseteljük le a tészta felületét, hogy a szurkált lyukakat ne tömítsük el tojással. Előmelegített, 220 fokos sütőben légkeverés nélkül 15-20 perc alatt süssük őket aranybarnára, majd hagyjuk a lemezen kissé visszahűlni. Ezalatt készítsük el a tölteléket. A krémsajtot keverjük ki ízlésünknek megfelelő mennyiségű porcukorral és a vanília kikapart magjaival. A kihűlt körtéket fordítsuk meg. A magház helyére nyomjunk a krémsajtos töltelékből, tetejét pedig szórjuk meg durvára tört dióval.