Elkészítés: 95 perc
Egyéb desszert Toffee karamell-almás süti
HOZZÁVALÓK
2 db kis Granny Smith alma
200 g Koronás Kristálycukor
2 db tojás
125 ml étolaj
225 g liszt
0,5 teáskanál
0,5 teáskanál szódabikarbóna
120 g karamellés keménycukorka összetörve
50 g Koronás Kristálycukor
50 g Koronás Aranybarna Cukor
50 g vaj
50 ml cukrozott sűrített tej
ELKÉSZÍTÉS
Az almákat hámozzuk meg és vágjuk egész apró kockákra, majd tegyük félre. A tojásokat a cukorral habosítsuk fel, majd csurgassuk hozzá az olajat is. A lisztet egy külön tálban keverjük össze a sóval, szódabikarbónával és az apróra tört karamellás cukorkákkal. Végül a lisztes részhez keverjük hozzá a tojásos részt és az apróra vágott almákat. Alaposan keverjük össze. Öntsük az előre kivajazott kb. 15x25 cm-es, 5 cm-es peremű tepsibe. 160 fokra előmelegített sütőben 1 órán át süssük légkeverés nélkül. Míg sül a tészta, készítsük el az öntetet. A cukrokat, a vajat és a sűrített tejet mérjük egybe és forraljuk fel. Főzzük 2-3 percig és el is készült. Ha kisült a sütemény, a tetején egyenletesen osszuk el az öntetet, és hagyjuk teljesen kihűlni. Ezután még hűtőben tároljuk a süteményt szeletelés előtt.