Elkészítés: 40 perc
Egyéb desszert Tökös-mákos rétes
HOZZÁVALÓK
1 csomag réteslap
1 db tojás
0,5 dl tejföl
2 dkt Koronás Porcukor
50 dkg darált mák
15 dkg Koronás Finom Kristályszemcséjű Kristálycukor
10 dkg piskótamorzsa
3 dkg mazsola
30 dkg gyalult tök
10 dkg vaj
csipet
ELKÉSZÍTÉS
A gyalult tökre tegyük rá a cukrot és kicsit hevítsük át, ezután keverjük hozzá a darált mákot, morzsát, mazsolát, majd hűtsük ki a tölteléket. A kész réteslapokat hármasával helyezzük konyharuhára a töltéshez előkészítve, és locsoljuk meg őket vajjal.
A tölteléket rúd formájában helyezzük a lapokra, és csavarjuk fel őket. Vajazott sütőlapon tejfölös, cukros tojással lekenve 180-190 fokos sütőben szép pirosra sütjük. Kihűlés után szeleteljük.