Elkészítés: 60 perc
Egyéb desszert "Tükörtojás" szelet (tejszínes-barackos túrós szelet)
HOZZÁVALÓK
4 db tojás
15 dkg cukor
25 dkg liszt
5 dkg őrölt mandula
2 tk sütőpor
20 dkg olvasztott vaj
50 dkg túró
25 dkg mascarpone
1 dl tejszín
1 db citrom reszelt héja
1 db barack konzerv
ELKÉSZÍTÉS
A tésztához a tojásokat tálba ütjük és a cukorral felhabosítjuk. Hozzáadjuk az olvasztott vajat, a lisztet, őrölt mandulát és a sütőport, majd fakanállal összeállítjuk a tésztát. 30x40-es tepsit sütőpapírral kibélelünk és a tésztát ebben kisütjük 180 fokos sütőben, nagyjából 30 perc alatt. Kihűtjük.
 
A krémhez a túrót áttörjük, a mascarponével és a tejszínnel habosra keverjük, belekeverjük a reszelt citromhéjat is. A kihűlt tésztára kenjük. Pogácsa szaggatóval a barackokból félköröket szúrunk ki és a minden kocka sütire egy barackot ültetünk.