Elkészítés: 40 perc
Egyéb desszert Túrófánk
HOZZÁVALÓK
0,25 kg túró
0,125 kg liszt
2 db egész tojás
0,5 kávéskanál szódabikarbóna
1 csipet
0,5 citrom reszelt héja
étolaj
Koronás Porcukor
őrölt fahéj
ELKÉSZÍTÉS
Az összes hozzávalót mérjük egy tálba és kézzel jól gyúrjuk össze. Egy elég sűrű masszát fogunk kapni. Egy lábasban forrósítsunk étolajat a fánkok kisütéséhez. A forró olajba két teáskanállal szaggassunk kis golyókat, majd pár perc alatt süssük aranybarnára őket az olajban. Sütés közben időnként meglökdössük a fánkokat egy kanállal. Így, mikor az egyik felük átsült, maguktól szépen megfordulnak. Mikor a fánkok szép aranybarnák, egy szűrővel vegyük ki őket az olajból és rögtön, közvetlenül tegyük őket a fahéjas porcukorba, amiben jól forgassuk át őket.