Elkészítés: 30 perc
Egyéb desszert Túróhab levendulás eperrel
HOZZÁVALÓK
25 dkg tehéntúró
3 evőkanál méz
1 evőkanál vaníliás cukor
5 evőkanál Koronás Kristálycukor
20 dkg eper
1 db tojásfehérje
1 csipetnyi
1 dl Tokaji Aszú
1 ág levendulavirág ág
ELKÉSZÍTÉS
Finomlyukú szitán nyomjuk át a túrót, hogy finomabb, krémesebb legyen, majd tegyük egy nagy tálba. Adjuk hozzá a mézet, a vaníliás cukrot, és jó alaposan keverjük össze, hogy könnyű és habos legyen. A tojásfehérjét verjük kemény habbá a csipetnyi sóval, majd dolgozzuk a túrókrémhez. Öntsünk egy deciliternyi vizet egy kis lábasba, szójuk bele a cukrot, a levendulavirágot és forraljuk pár percig, míg sziruppá nem sűrűsödik. Öntsük hozzá a bort, és forraljuk még néhány percig. Az elkészült szirupot hagyjuk kissé kihűlni, majd keverjük bele óvatosan a félbevágott eperszemeket. Tálaljuk a túróhabot üvegkelyhekbe, tetejére kanalazzunk a szirupos eperből. Friss mentalevéllel dekoráljuk.