Elkészítés: 60 perc
Egyéb desszert Ünnepi vendégváró cseresznyés-meggyes
HOZZÁVALÓK
1 csomag vajas vagy élesztős vajas tészta
2 db tojás
4 dkg Koronás Kristálycukor
4 dkg liszt
15 dkg magozott cseresznye
piskótamorzsa
5 dkg dió
3 dkg mazsola
5 dkg Koronás Sütőcukor
őrölt fahéj
1 db tojás
tortazselé
ELKÉSZÍTÉS
A legfinomabb élesztős vajastésztából, de vajas tésztából is el lehet készíteni. A tésztát készen is megvásárolhatjuk, így nem kell vele dolgozni. Készítsünk egy piskótamasszát a szokott módon. A tojássárgákat a Koronás Sütőcukor 1/3-ad részével habosra keverjük. A fehérjéket a cukor 2/3-ával kemény habbá verjük. A tojássárgákhoz hozzáadjuk a fehérjehabot, és a lisztet gyengéden belekeverjük. A gyümölcsöt magozzuk ki. Keverjük bele a durvára vágott diót, mazsolát, cukrot és fahéjat.
A vajastésztát 2x15 cm széles csíkra vágjuk. Az alsó csík közepére tesszük a piskótamasszát, majd szórjuk meg a beízesített gyümölccsel. A másik vajastészta csíkot mintázóval vágjuk be szaggatottan (vagy ha nincs, kiskéssel). A bevagdosott csíkot kissé széthúzva tegyük a rétes tetejére, szélét hajlítsuk fel. Kenjük le felvert tojással, majd 210 fokos sütőben süssük meg. Esztétikai értékét tortazselével fokozhatjuk. Kihűlés után szeletelve tálaljuk.