Elkészítés: 80 perc
Egyéb desszert Vaníliás kifli
HOZZÁVALÓK
30 dkg liszt
10 dkg őrölt mandula
25 dkg vaj
10 dkg Koronás Porcukor
5 dkg Koronás Porcukor a forgatáshoz
1 db vanília rúd magja
2 db tojássárgája
ELKÉSZÍTÉS
A lisztet a vajjal, a porcukorral, a tojássárgájával és a vaníliamagokkal összedolgozzuk. Fóliába csomagoljuk, és 1 órát hűtjük. A tésztát négy részre osztjuk és 1,5 cm átmérőjű rudakat sodrunk belőle. A rudakból kb. 3 cm-es karikákat vágunk és ezekből vékony kifliket sodrunk. 180 fokra előmelegített sütőben 10-12 perc alatt világos színűre sütjük. Még melegen porcukorba forgatjuk őket. Fém dobozban hetekig eláll.