Elkészítés: 50 perc
Egyéb desszert Zabpelyhes-meggyes sütemény
HOZZÁVALÓK
1,5 pohár liszt
2 ml szódabikarbóna
2 pohár zabpehely
1 pohár Koronás Aranybarna Cukor
20 dkg margarin
10 g vaníliás cukor
60 dkg meggy
4 evőkanál keményítő
2 teáskanál őrölt fahéj
2 evőkanál mandulalikőr
150 g Koronás Kristálycukor
2 evőkanál citromlé
ELKÉSZÍTÉS
A meggyet saját levében a cukorral, a citromlével, a fahéjjal feltesszük főni. Amikor felforr, hideg vízzel elkevert keményítővel besűrítjük (sűrű szószt készítsünk), majd a tűzről levéve ízesítsük likőrrel. A tészta alapanyagait egy nagy tálba tesszük, és összedolgozzuk. Csak addig morzsoljuk, míg forgácshoz hasonló tésztát nem kapunk. Vigyázzunk, a tészta ne álljon össze! Kivajazott és lisztezett közepes méretű tepsibe szórjuk a tészta 2/3-át, kézzel egy kicsit lenyomjuk, majd erre öntjük a meggyszószt, végezetül a tészta másik felét is rászórjuk. 170 fokon 30-35 percig sütjük (légkeveréses sütő).