Elkészítés: 50 perc
Egyéb desszert Zabpelyhes-meggyes sütemény (cukormentes)
HOZZÁVALÓK
1.5 pohár liszt
2 ml szódabikarbóna
2 pohár zabpehely
1.75 pohár Süssina édesítőpor
20 dkg vaj
60 dkg megyy
4 ek. keményítő
2 tk. őrölt fahéj
2 ek. citromlé
ELKÉSZÍTÉS
1 pohár = 250 ml

A meggyet saját levében a Süssinával, a citromlével, a fahéjjal feltesszük főni. Amikor felforr, hideg vízzel elkevert keményítővel besűrítjük (sűrű szószt készítsünk). A tészta alapanyagait egy nagy tálba tesszük, és gyorsan, nem túl sokáig, összedolgozzuk. Csak addig morzsoljuk, míg forgácshoz hasonló tésztát nem kapunk. Ha túl sokáig gyúrjuk, a tészta nem lesz morzsás, hanem összeáll, mert a vaj megolvadt benne. Javításképp tegyük hűtőbe,majd morzsoljuk el.

Kivajazott és lisztezett közepes méretű tepsibe szórjuk a tészta 2/3-át, kézzel egy kicsit lenyomjuk, majd erre öntjük a meggyszószt, végezetül a tészta másik felét is rászórjuk. 170 fokon 30-35 percig sütjük (légkeveréses sütő).