Elkészítés: 40 perc
Kekszek Amaretti
HOZZÁVALÓK
0,22 kg Koronás Porcukor
2 db tojásfehérje
1 csipet citromsav
0,5 teáskanál mandulaaroma
0,125 kg mandulaliszt
40 szem hántolatlan egész mandula
ELKÉSZÍTÉS
A porcukrot, tojásfehérjét, citromsavat és a mandulaaromát habverőgépbe tesszük, és addig habosítjuk magas fordulaton, míg kemény hab nem lesz (kb. 10 perc)! Kivesszük a gépből, hozzákeverjük a mandulalisztet, és egy habzsákba tesszük a habot. Szilikonos sütőpapírral fedett lemezre fél diónyi adagokat nyomunk a habból, és mindegyik tetejére ráteszünk egy szem hántolatlan mandulát.140 fokra előmelegített sütőben légkeverés nélkül 15-20 percig szárítjuk, majd hagyjuk kihűlni, és kész is.