Elkészítés: 60 perc
Kekszek Csokis-makadámdiós cookies
HOZZÁVALÓK
1 db tojás
150 g liszt
100 g Koronás Aranybarna Cukor
15 g kakaópor
80 g vaj
80 g csokoládédarabka vagy pasztilla
40 g makadámdió töret
1 tk sütőpor
1 cs vaníliás cukor
ELKÉSZÍTÉS
A sütőt 180 fokra (légkeveréssel 160 fokra) melegítjük. A vajat felmelegítjük mikrohullámú sütőben vagy tűz fölött. Amikor felolvadt, hozzáadjuk a barnacukrot és a vaníliás cukrot. Alaposan kikeverjük, míg kihűl. A lisztet elegyítjük a kakaóporral és a sütőporral. A makadámdiót tetszőleges darabokra aprítjuk vagy törjük. Ha nincs csokipasztillánk, akkor táblás csokoládét törünk vagy aprítunk. A tojást habosra verjük, majd hozzáadjuk a vajas keveréket, ezután pedig beledolgozzuk a lisztes részt és a csoki- és makadámdió-darabokat.

A tésztát hűtőbe tesszük 20 percre. Ezt követően sütőpapírral fedünk egy tepsit, és kis gombócokat formázunk, amiket egymástól kb. 8 cm-es távolságra elhelyezünk a tepsin. 10-12 percig sütjük, majd hagyjuk kihűlni.
Fémdobozban tartva sokáig eláll, és finom puha marad.

(1 adag 20 db)