Elkészítés: 135 perc
Kekszek Klasszikus vaníliás karika
HOZZÁVALÓK

A tésztához

170 g búzaliszt
25 g kukoricaliszt
125 g vaj
75 g Koronás Porcukor
1 evőkanál vaníliás cukor
1 csipet
1 db tojássárgája
1 csapott evőkanál sütőpor

A mártáshoz

étcsokoládé
ELKÉSZÍTÉS
Az összes hozzávalót egy konyhai aprítóba mérjük, majd magas fordulaton 1-2 perc alatt ""sima tésztává daráljuk"". Az így kapott tésztát folpackba csomagoljuk, és a hűtőbe tesszük egy órára. Vékony liszten kinyújtjuk 0,5 cm vastagra, és köröket szaggatunk belőle egy kb. 7 cm átmérőjű kiszúróval. A körök közepét pedig egy 4 cm átmérőjű szaggatóval szúrjuk ki. Az így kapott karikákat szilikonos sütőpapírral fedett lemezre helyezzük úgy, hogy legalább 3 cm távolságra legyenek egymástól. 180 C-ra előmelegített sütőben légkeverés nélkül szép világosra sütjük őket 15 perc alatt. Amikor kihűltek, olvasztott csokoládéban kimártjuk az aljukat, majd hűvös helyen hagyjuk megkötni.