Elkészítés: 30 perc
Kekszek Kókuszos-áfonyás keksz
HOZZÁVALÓK
10 dkg vaj
5 dkg cukor
15 dkg liszt
5 dkg kókuszreszelék
6 dkg aszalt áfonya
0.5 tk szódabikarbóna
1 db citrom leve
ELKÉSZÍTÉS
A kókuszreszeléket száraz serpenyőben kicsit megpirítjuk. A vajat a cukorral habosra keverjük robotgéppel. Közben a többi alapanyagot kimérjük, majd a vajas részhez adjuk és alaposan kikeverjük. Kicsit hűtjük a tésztát, majd a hűtőből kivéve vizes kézzel diónyi darabokat csípünk a tésztából, tenyerünkkel ellapítjuk. Sütőpapírral bélelt sütőlemezre ültetjük a kekszeket, majd 180 fokra előmelegített sütőben 20-25 percig sütjük. A kihűlt kekszek fém dobozban hetekig eltarthatóak.