Elkészítés: 30 perc
Kekszek Mandulás keksz aszalt meggyel
HOZZÁVALÓK
10 dkg liszt
8 dkg őrölt mandula
5 dkg aszalt meggy
5 dkg barna nádcukor
10 dkg vaj
1 db tojás
1/4 tk őrölt fahéj
ELKÉSZÍTÉS
A vajat a cukorral habosra keverjük. A lisztet az őrölt mandulával, a meggyel és a fahéjjal összekeverjük. A tojást a felhabosított vajhoz adjuk, majd a lisztes keveréket is. Összeállítjuk a tésztát. Vizes kézzel diónyi golyókat csípünk a tésztából, majd tenyerünkkel ellapítjuk. Sütőpapírral bélelt sütőlemezre ültetjük a kekszeket, majd 180 fokra előmelegített sütőben 20-25 percig sütjük. A kihűlt kekszek fém dobozban hetekig eltarthatóak.