Elkészítés: 120 perc
Kekszek Mogyoróvajas zabkeksz
HOZZÁVALÓK
25 dkg olvasztott vaj
15 dkg Koronás Aranybarna cukor
20 dkg mogyoróvaj
2 db tojás
10 dkg liszt
15 dkg zabpehely
1 tk szódabikarbóna
7 dkg mogyoró
ELKÉSZÍTÉS
A tojásokat tálba ütjük, majd a mogyoróvajjal, az olvasztott vajjal és a cukorral fakanállal összekeverjük. Hozzáadjuk a lisztet, szódabikarbónát, zabpelyhet. A mogyorót durvára vágjuk és szintén a masszához keverjük. Fóliával letakarva 1 órát hűtjük. Diónyi mennyiségeket veszünk, gombócot formázunk, majd ellapítjuk. Sütőpapírral bélelt sütőlemezre tesszük és 180 fokos sütőben megsütjük.