Elkészítés: 40 perc
Kekszek New York Cheesecake keksz
HOZZÁVALÓK

A tésztához

140 g graham keksz
140 g liszt
1,5 teáskanál sütőpor
115 g vaj
90 g Koronás Aranybarna Cukor
1 db tojásfehérje

A töltelékhez

1 db tojássárgája
85 g natúr krémsajt
50 g Koronás Kristálycukor
1 db reszelt citromhéj
ELKÉSZÍTÉS
Előmelegítjük a sütőt 175 C-ra. Egy nagy tálban összetörjük a graham kekszeket, és alaposan hozzákeverjük a lisztet és a sütőport. Egy konyhai robotgépben habosra keverjük a vajat a barnacukorral. Hozzáadjuk a tojásfehérjét is, majd addig keverjük, míg teljesen homogén lesz. A vajas részt a graham kekszes alaphoz dolgozzuk. Egy másik tálban összekeverjük a krémsajtot, a tojássárgát és a kristálycukrot, citromhéjat, majd félretesszük Egy kis fagyis kanállal kiadagoljuk a tésztát egy szilikonos sütőpapírral fedett sütőlemezre. A hüvelykujjunkat a keksz közepébe nyomva peremet készítünk a kekszeknek. Egy kanállal a sajtkrémes tölteléket a kekszek mélyedéseibe szedjük. Kb. 12 perc sütés után kivesszük és hagyjuk kihűlni a kekszeket.