Elkészítés: 70 perc
Kekszek Nyuszikekszek
HOZZÁVALÓK

Kekszhez

25 dkg liszt
5 dkg darált mandula
18 dkg vaj
10 dkg Koronás Porcukor
1 db tojás
1 csipet

Díszítés

1 db tojásfehérje
20 dkg Koronás Porcukor
1 ek étkezési keményítő
1 tk citromlé
8 dkg piros marcipánmassza az orrokhoz
8 dkg étcsoki
ELKÉSZÍTÉS
A lisztet és a mandulát a vajjal elmorzsoljuk, hozzáadjuk a cukrot, a tojást és a sót és összegyúrjuk. Fóliába csomagoljuk, pár órát hűtjük. Ezt követően lisztezett felületen vékonyra nyújtjuk és kis pogácsaszaggatóval köröket szaggatunk, a körök egyik szélét egyenesre vágjuk és ennél a résznél a két kört összeillesztjük, majd finoman összenyomkodjuk. 180 fokos sütőben aranyszínűre sütjük.

A kihűlt nyuszipofikat először a fehér mázzal kidíszítjük, majd a marcipánmasszából apró orrokat készítünk. Az étcsokit gőz felett megolvasztjuk és habzsákba töltjük. Apró lyukat szúrunk rá tűvel és megrajzoljuk a nyuszik száját és bajuszkáját.