Elkészítés: 40 perc
Kekszek Szezámos-kakaós keksz (gluténmentes)
HOZZÁVALÓK
20 dkg rízsliszt
20 dkg gluténmentes liszt
20 dkg lágy vaj
10 dkg cukor
2.5 ek kakaópor
1 db tojás
1 tk sütőpor
30 g szezámmag
2 ek hideg víz
ELKÉSZÍTÉS
Az alapanyagokat kimérjük, majd egy tálba öntjük és robotgéppel alaposan összedolgozzuk. A masszából kis darabokat tépünk, golyót formálunk, majd tenyerünkkel ellapítjuk. Sütőpapírral bélelt sütőlemezre ültetjük a kekszeket, majd 180 fokra előmelegített sütőben 20-25 percig sütjük. A kihűlt kekszek fém dobozban hetekig eltarthatóak. A lemezen hagyjuk kihűlni.

Ugyanezekkel az arányokkal búzaliszttel is készíthető