Elkészítés: 50 perc
Kekszek Zabpelyhes keksz
HOZZÁVALÓK
20 dkg margarin
1 pohár (2,5 dl) Koronás Kristálycukor
0,5 pohár Koronás Aranybarna Cukor
2 db tojás
1 csomag vaníliás cukor
1,5 pohár liszt
1,5 teáskanál szódabikarbóna
2 pohár zabpehely
2 pohár zabpehelyliszt
1 tábla összetört étcsokoládé
1 pohár mazsola
1 csipetnyi
2 teáskanál gyömbérpor
ELKÉSZÍTÉS
Egy tálba tegyük a margarint, majd elektromos habverővel addig keverjük, még habos nem lesz. Utána tegyük bele a kétféle cukrot, vaníliás cukrot, majd ezzel is keverjük pár percig. Egyenként üssük bele a tojásokat is, ha jól összedolgoztuk, adjuk hozzá a liszttel összekevert szódabikarbónát, sót, majd zabpelyhet, zabpehelylisztet, gyömbért, mazsolát és a csokoládét. Keverjük jól össze. Egy sütőlapra tegyünk sütőpapírt, majd kanállal halmozzunk dió nagyságú halmokat. Vigyázzunk, hagyjunk közöttük helyet, mert sütéskor kissé szét fognak folyni. Előmelegített sütőben 140-150 fokon süssük 15-20 percig. Ha kihűlt, jól zárható üvegekben vagy dobozban sokáig eltárolhatjuk. Fűszerezhetjük fahéjjal, mézes sütemény fűszerkeverékkel, cukrozott narancshéjjal, de használhatunk készítéséhez fehér csokoládét is.