Elkészítés: 45 perc
Kekszek Zabpelyhes linzer
HOZZÁVALÓK
30 dkg zabpehely
10 dkg búzaliszt
15 dkg Koronás Kristálycukor
0,5 teáskanál szódabikarbóna
1 csipetnyi
22 dkg vaj
ELKÉSZÍTÉS
Öntsük a zabpelyhet egy konyhai gyorsvágó gépbe, majd kapcsoljuk be és zúzzuk finomra. Ha nincs gyorsvágó gépünk, daráljuk meg kávédarálón, vagy vásároljunk zabpehely lisztet. Ha már a pelyhek kisebb darabokra törtek, tegyük hozzá a kisebb darabokra felvágott vajat, sót, cukrot és a liszttel összekevert szódabikarbónát. Jól dolgozzuk össze, majd öntsük az egészet egy lisztezett deszkára. Gyúrjuk át jól, hogy sima tésztát kapjunk, és utána tegyük a hűtőbe fél órára. Nyújtsuk ki a tésztát fél centi vastagságúra, majd szúrjuk ki különböző alakú kiszúrókkal. Én a kocka alakzatot fém teatartó segítségével készítettem. Tegyük egymás mellé sütőpapírral borított sütőlemezre, majd előmelegített sütőben 150 fokon süssük 15-20 perc alatt pirosra. Ha elkészült, szedjük át egy rácsra, és hagyjuk kihűlni. Fém vagy üvegedénybe téve szép dísze is lehet konyhánknak, de benne sokáig el is tartható.