Elkészítés: 45 perc
Muffinok Áfonyás-kukoricás muffin áfonyás mascarpone krémmel
HOZZÁVALÓK

A tésztához

1 evőkanál vaj
180 g konzerv kukorica(lé nélkül)
0,5 teáskanál
140 g kukoricaliszt
140 g búzaliszt
3 evőkanál Koronás Kristálycukor
1 evőkanál sütőpor

A rétegezéshez

1 csipet
250 ml joghurt
1 db nagy tojás
5 evőkanál étolaj
feketeáfonya

A krémhez

1 evőkanál Koronás Kristálycukor
135 g mascarpone
80 g áfonya
ELKÉSZÍTÉS
A sütőt előmelegítjük 180 C-ra, és előkészítünk 12 db muffin sütőformát. Megmelegítjük a vajat a tűzhelyen, majd hozzáadjuk a kukoricát és a sót. 3-4 percen át forraljuk, majd lehúzzuk a tűzhelyről és hagyjuk visszahűlni. Egy nagy tálban összekeverjük a kukoricalisztet, búzalisztet, a cukrot, sütőport, sót. Hozzáadjuk a joghurtot, tojást, olajat, és jól összekeverjük az egészet. Végül a vajas kukoricát is hozzákeverjük. Sűrű tésztát kapunk, ami pár perc alatt fel fog lazulni a sütőportól. Teszünk 2-3 szem áfonyát minden forma aljába, félig töltjük a tésztával, ismét teszünk rá 2-3 szem áfonyát, végül egy evőkanálnyi tésztával háromnegyedig töltjük a sütőformákat. A tetejére is tehetünk pár szem áfonyát. Enyhén az asztalhoz ütögetjük a formákat, hogy jól elterüljön bennük a tészta. A muffinokat az előmelegített 180 C-os sütőben kb. 20 percen át sütjük. Az áfonyás krémhez összetörjük a porcukrot az áfonyával egy edényben, majd 5 percen át közepes hőfokon főzzük. Hagyjuk kihűlni szobahőmérsékletre, majd hozzáadjuk a hideg mascarponét. Fogyasztáskor ebből a krémből a muffinok tetejére merünk 1-2 evőkanálnyit, díszítjük áfonyával.