Elkészítés: 45 perc
Muffinok Almás-áfonyás muffin
HOZZÁVALÓK
2 db tojás
8 dkg cukor
18 dkg alma
4 dkg aszalt áfonya
13 dkg vaj
1 tk sütőpor
25 dkg teljes kiőrlésű liszt
1.5 dl almalé
4 ek áfonyalekvár
4 ek mascarpone
ELKÉSZÍTÉS
A tojásokat a cukorral felhabosítjuk. Az almát megtisztítjuk és lereszeljük. A vajat megolvasztjuk. A lisztet a sütőporral elkeverjük. A tojásos részhez adjuk a reszelt almát, az olvasztott vajat és az áfonyát, majd a sütőporral elkevert lisztet is. Fakanállal összeforgatjuk és az almalével lazítjuk. Muffinsütőt papírkapszlikkal kibéleljük, majd a masszát kanállal beleadagoljuk. Szilikonos sütő esetében nem kell kapszlit használni. 180 fokos sütőben 30-35 perc alatt megsütjük. Az áfonyalekvárt a mascarponéval elkeverjük, majd a kihűlt muffinokra kenjük.