Elkészítés: 50 perc
Muffinok Banános-áfonyás muffin
HOZZÁVALÓK
0,15 kg búzaliszt
0,5 teáskanál szódabikarbóna
0,25 teáskanál sütőpor
50 g Koronás Aranybarna Cukor
25 g zabpehely
1 db nagy, érett banán
0,14 l görög joghurt
3 teáskanál olívaolaj
1 db tojásfehérje
75 g fekete áfonya
ízlés szerint zabpehely
ELKÉSZÍTÉS
Egy tálban keverjük össze a szódabikarbónát, sütőport, cukrot és a lisztet. Aztán keverjük bele a zabpelyhet is. Egy másik tálban törjük pépesre a banánokat. Keverjük hozzá a joghurtot, olajat és a tojást. A banános részt keverjük el a szárazanyagokkal. Keverjük hozzá az áfonyák felét is. A muffinformák aljába tegyünk pár szem áfonyát, majd töltsük fel a formákat a muffintésztával, végül pár szem áfonyát tegyünk a tetejükre is. 200 fokon kb. 25-30 perc alatt süssük őket készre.