Elkészítés: 40 perc
Muffinok Barackos muffin
HOZZÁVALÓK
2 db tojás
1 dl tej
0,5 pohár barackos joghurt
4 evőkanál étolaj
10 g vaníliás cukor
3 db sárgabarack
10 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt
2 teáskanál sütőpor
0,5 teáskanál szódabikarbóna
1 csipetnyi
1 teáskanál őrölt fahéj
10 dkg Koronás Aranybarna Cukor
0,5 marék szeletelt mandula
ELKÉSZÍTÉS
Üssük a tojásokat egy keverőtálba, adjuk hozzá az étolajat, barna cukrot, joghurtot, tejet, majd jól keverjük össze és adjuk hozzá a kis darabokra felkockázott barackot. Egy másik edénybe keverjük össze a liszteket, sót, sütőport, szódabikarbónát, vaníliás cukrot és a fahéjat. Kis adagokban keverjük a tojásos keverékhez. Ha jól elkevertük és már nem csomós, töltsük muffin sütőformákba háromnegyed részig. Könnyebben ki tudjuk venni a formából, ha beleillő papírkapszulákkal béleljük ki. Tetejére egy-egy cikk barackot ültethetünk, majd szórjuk meg szeletelt mandulával. Előmelegített sütőben 160 fokon süssük 20-25 percig.