Elkészítés: 60 perc
Muffinok Báránykás muffinok
HOZZÁVALÓK
2 db tojás
10 dkg cukor
10 dkg étcsoki
10 dkg vaj
1 tk sütőpor
15 dkg liszt
3 ek baracklekvár
3 ek narancslé
30 dkg mascarpone
2,5 dl tejszín
3 ek porcukor
0,5 db citrom reszelt héja
pillecukor és fekete marcipán vagy fondant a báránykák fejének megformázásához
ELKÉSZÍTÉS

A tojásokat a cukorral habosra keverjük. Az étcsokit a vajjal gőz felett felolvasztjuk, majd a tojáshoz adjuk. Hozzámérjük a lisztet, a sütőport, a lekvárt és fakanállal összekeverjük. A végén még egy kis narancslét keverünk bele. Papírkapszlikkal bélelt muffinsütőbe adagoljuk a tésztát és 180 fokos sütőben 30-35 perc alatt megsütjük a muffinokat. Hagyjuk kihűlni.

A krémhez a mascarponét a tejszínnel, a porcukorral és a citromhéjjal robotgéppel kihabosítjuk. Habzsákba szedjük és megdíszítjük a muffinokat. A pillecukrokat apró darabokra vágjuk és a krémbe nyomkodjuk. A fondantból fejet készítünk a báránykáknak.