Elkészítés: 45 perc
Muffinok Csirkés muffin
HOZZÁVALÓK

Tésztához

4 db tojás
15 dkg Koronás Kristálycukor
30 dkg liszt
2 tk sütőpor
1 csipet
15 dkg puha vaj
10 dkg natúr joghurt

Díszítés

30 dkg vaj
12 dkg Koronás Porcukor
2 tk zöld ételfesték
15 dkg zöld marcipánmassza
10 dkg sárga marcipánmassza
2 dkg sárga és kék marcipánmassza
tojáscukrok
ELKÉSZÍTÉS
A tojásokat a cukorral felhabosítjuk, kifehérítjük. A lisztet a sóval és a sütőporral elkeverjük. A tojáshabhoz adjuk a lágy vajat és a joghurtot, majd a száraz anyagokat is hozzáadjuk és fakanállal elkeverjük. Ne keverjük túl a masszát! A muffinsütő mélyedéseit kibéleljük a kapszlikkal, elosztjuk benne a masszát és 180 fokos sütőben 25-30 percig sütjük. Rácsra szedve kihűtjük őket.

A zöld krémhez a vajat a porcukorral kihabosítjuk, majd hozzákeverjük a zöld ételfestéket. Habzsákba szedjük és megdíszítjük vele a muffinok egy részét. A zöld marcipánmasszát burgonyanyomón átnyomjuk, az így kapott „füvet” a még csupasz muffinok tetején elosztjuk.

A sárga marcipánból elkészítjük a csibéket és a tojáscukrokkal együtt a fészkekre ültetjük őket.