Elkészítés: 50 perc
Muffinok Csokis-mogyorós muffin
HOZZÁVALÓK
110 g puha vaj
0,2 kg Koronás Kristálycukor
4 db tojásfehérje
280 g joghurt
1 teáskanál vaníliakivonat
0,3 kg búzaliszt
1 teáskanál szódabikarbóna
0,5 teáskanál sütőpor
0,5 teáskanál
120 g csokoládé cseppek
1 teáskanál őrölt fahéj
4 teáskanál durvára tört törökmogyoró
2 teáskanál Koronás Nád Kristálycukor
4 teáskanál
ELKÉSZÍTÉS
Egy tálban keverjük össze a puha vajat a cukorral. Keverjük hozzá a tojásfehérjéket is. Mikor sima a keverék, adjuk hozzá a joghurtot is. Egy másik tálban keverjük össze a lisztet, sütőport és szódabikarbónát. Adjuk a krémes tésztaalaphoz a szárazanyagokat, és keverjük simára a masszát. Keverjük bele a csokoládé cseppeket is, majd töltsük a masszát a sütőformákba. A tetejére való anyagokat egy tálban keverjük össze és egyenlően oszlassuk el a muffinok tetejére szórva. 180 fokra előmelegített sütőben 20-30 perc alatt süssük készre a muffinokat.