Elkészítés: 110 perc
Muffinok Csokoládés-kókuszos muffin
HOZZÁVALÓK

A tésztához

1 db tojás
150 ml tejföl
1,4 dl étolaj
220 g rétesliszt
30 g Holland kakópor
2 evőkanál sütőpor
1 teáskanál szódabikarbóna
100 g étcsokoládé
100 g fehér csokoládé
70 g Koronás Kristálycukor

A krémhez

125 g kókuszreszelék
90 g Koronás Porcukor
220 g kókusztej
190 g natúr krémsajt
ELKÉSZÍTÉS
A tojást, a tejfölt és az olajat összekeverjük egy kisebb tálban. Egy nagyobb keverőtálban pedig a lisztet, a kakaót, a sütőport, a szódabikarbónát, az apróra vágott csokoládékat és a kristálycukrot keverjük össze. Hozzáadjuk a tejfölös keveréket a szárazanyagokhoz, és alaposan összekeverjük. A kész tésztát adagoljuk a muffinformákba. A muffinokat kb. 20 percig, 200 C fokon sütjük. A kihűlt muffinok tetejére elkészítjük a krémet. Az összes hozzávalót egy tálba mérjük és összekeverjük, majd 30 percre a hűtőbe tesszük. Az idő leteltével a krémet átkeverjük, és a csokis muffinok tetejére adagoljuk, kókuszreszelékkel díszítjük a tetejét.