Elkészítés: 80 perc
Muffinok Epres muffin
HOZZÁVALÓK
135 g liszt
0,25 teáskanál szódabikarbóna
0,25 teáskanál sütőpor
0,5 teáskanál
115 g Koronás Kristálycukor
115 g vaj
1 db tojás
70 g joghurt
70 g eperdzsem
75 g vaj
250 g Koronás Porcukor
60 g eperlekvár
20 g natúr krémsajt
1 csipet
ELKÉSZÍTÉS
A tésztához a lisztet keverjük el először a szódabikarbónával, sütőporral és sóval. Egy másik tálban habosítsuk fel a vajat a kristálycukorral. Mikor a vaj felhabosodott, adjuk hozzá a tojást is, azzal is habosítsuk tovább. Végül keverjük hozzá a joghurtot, az eperlekvárt és a lisztes keveréket is. Az így kapott tésztát muffinformákba töltve 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt süssük készre. Utána hagyjuk őket teljesen kihűlni. A krémhez az összes hozzávalót mérjük egybe és alaposan habosítsuk fel. Magas fordulaton 5-10 percen át. Ezután tegyük hűtőbe egy fél órára. Az így kapott krémmel díszítve el is készültek a muffinok. A vajkrém miatt hűtőben tároljuk őket!